fbpx
Online Mini Retreat: Relax en Renew
De ultieme mini retreat voor deze herfst

De herfst is begonnen...

Misschien bemerk je de transitie wel; droge handen of lippen, misschien voel je je onrustig of heel moe?

De herfst is een periode van overgang, van transitie.
In de herfst laat de natuur alles los wat het niet meer nodig heeft. De natuur bereid zich voor op de winter. De winter waarin het rust, om daarna weer vol te kunnen bloeien.

Ayurveda (de gezondheidsleer uit India en het zusje van yoga) linkt de herfst aan Vata Dosha. Vata staat voor: beweging, droogte, wind en kou.

Vata: de kracht van beweging (lucht/wind)

Als Vata uit balans is kan je last krijgen van rusteloosheid, een droge huid, constipatie, een opgeblazen gevoel, winderigheid, uitputting, vermoeidheid, bezorgdheid en spanningsklachten (fysiek en/ of mentaal).

Selfcare is juist in dit seizoen heel belangrijk om jezelf te voeden (letterlijk en figuurlijk) en niet uitgeput te raken. Om dit element in balans te brengen kunnen we het volgende goed gebruiken:

In dit online mini retreat focussen we ons om Vata in balans te brengen.
De volgende elementen komen aan bod:

Soul

Een audiobestand met een introductie en meditatie om in de juiste ‘mood’ te komen. Inclusief een mooie schrijfopdracht voor het loslaten van alles wat jou niet meer dient (gedachten, emoties, spanning etc).

Body

Een fijne Yin-les voor diepe ontspanning en het fysiek en mentaal loslaten van dat wat je niet meer nodig hebt. Denk aan spanning in je lichaam (schouders/ nek) maar ook diepere spanning in je bindweefsel waar je je wellicht helemaal niet bewust van bent. Juist in die diepere lagen slaan we vaak spanning op. Door het langer vasthouden van bepaalde houdingen kan die spanning vrijkomen en maak je ruimte.

Mind

Ademhalingsoefening 4-7-8 (de ontspanningsademhaling). De 4-7-8- ademhaling is een ontspanningsademhaling waarmee je je ontspanningsmodus (‘rest & digest’) activeert. In deze modues krijgt je lichaam de ruimte om te verwerken en te herstellen.

Bonus #1

Uitleg over Vata Dosha

Bonus #2

Dagelijks routine voor structuur en balans in je leven zodat je vol energie de dag doorkomt.

Online Mini Retreat:
Relax en Renew

Nu voor de speciale prijs van € 17,-
Doe je mee?

Loslaten betekent niet opgeven.

Loslaten betekent ruimte maken voor nieuwe dingen.
Loslaten betekent niet meer vechten.
Loslaten betekent de controle loslaten.
Loslaten betekent kiezen voor jezelf om te leven vanuit
liefde en vertrouwen in plaats van vanuit angst en controle.