fbpx

Mijn verhaal

Ik was 30. En ik leefde het leven wat ik altijd had gewild.

Ooit had ik namelijk bedacht dat ik in de mode wilde werken voor een groot internationaal bedrijf. Ik wilde veel reizen, inkopen en een sprankelend leven leiden.
Dat was gelukt. 

Ik woonde in Shanghai. Ik werkte voor een grote internationale corporate waar ik verantwoordelijk was voor het commerciële succes van een label. Ik vloog de hele wereld over, woonde in een mooi appartement en alles was voor me geregeld. Ik at bij de chicste tenten, liet me met de taxi vervoeren en hoefde aan niemand verantwoording af te leggen. En ik had net promotie gemaakt.

Toch mistte er iets. Ineens was het besef daar. Aan de buitenkant leek het alsof ik alles had. Maar het was leeg. Vanbinnen was het leeg. Dit was het niet. Dat waar ik jaren naartoe gewerkt had, was het niet. Shit. Wat dan wel?

Mijn move naar Shanghai haalde mij uit de sleur van verplichtingen.

Eenmaal in Shanghai had ik alle tijd en ruimte om mijn leven opnieuw in te delen, om te doen wat ik wilde. Het eerste weekend daar ben ik naar een lokale yogastudio gegaan. Een kleine, onopvallende yogastudio. En daar ging een wereld voor me open.

Ik had in Nederland ook weleens yoga gedaan, maar daar voelde ik me nooit echt thuis. Ik was stijf en het voelde als een vreemde wereld. 

Maar hier niet. Hier voelde ik me welkom.

Hier ging het niet om hoe ik eruitzag maar om de ervaring. Om mij. Ik werd gezien. De ruimte en lichtheid die ik ervaarde in mijn hoofd en mijn lichaam. Het was bizar. Na mijn eerste les, zweefde ik ongeveer weg op mijn fiets. Alsof ik een ander mens was. Een mens die ineens heel andere dingen zag. Dingen zág. Vogels hoorde fluiten in plaats van to-do lijstjes maken in mijn hoofd. Ik leefde weer.

En vanaf dat moment was dat heilig voor me. Die les. Daar ging ik wekelijks naartoe. En altijd na die les voelde ik me happier, creatiever, leuker en rustiger alsof er meer ruimte was in mijn hoofd en in mijn lijf. Ik voelde me mezelf. 

Ik was mezelf. Niet mijn gedachten.

Toen ik 3 jaar later mijn baan opzegde, ben ik met een koffertje naar Bali gegaan. Daar heb ik een Yoga Teacher Training gevolgd. Niet met het doel om les te gaan geven maar om helemaal ondergedompeld te worden in de wereld van yoga. Wat een ervaring. Dit heeft mijn leven radicaal veranderd. Daar vond ik de verdieping en de verbinding waar ik naar op zoek was. Daar vond ik mezelf terug. 

En dit wil ik met zoveel mogelijk mensen delen, want waarom weten we dit niet? Waarom leren we dit niet? Dit zijn de ‘essentials’ van het leven!

De Yogaschool Utrecht

Uiteindelijk ben ik teruggegaan naar Nederland en ben mijn huidige partner tegengekomen. In Nederland heb ik De Yogaschool Utrecht opgericht omdat ik heel graag een fysieke plek wilde om mijn ervaringen te delen. 

Helene Bruins

Inmiddels zijn we de stad uit gegaan en hebben we 3 kinderen gekregen. Het moederschap is voor mij een nieuwe snelkookpan voor persoonlijk en spirituele verdieping en ontwikkeling. De uitdagingen en inzichten op dit vlak deel ik met je over de naam Mama-Yogi. Want ook op dit vlak helpt yoga mij enorm.

Yoga is niet per se een quick-fix. Het is een proces.
Een reis in een nieuwe wereld, waar ik je heel graag mee naar toe neem en rondleid.

Met mijn platform bied ik tools en cursussen (on- en offline) voor yoga en meditatie en hoe je deze in je dagelijks leven kunt toepassen. Daarnaast begeleid en stimuleer ik mensen in bewustwording en het leven vanuit je hart.

Want alleen als je connectie maakt met jezelf, als je je eigen huis bewoont, als je kan leven vanuit je hart en niet vanuit je hoofd, dan ga je stralen!

Publicaties